nedelja, 7. september 2014

 

6. Objava na blogu za Mavelu.com

~ KAKO NAREDITI SPIRALE IZ PREMO MASE ~
 

Za današnji blog sem se odločila, da vam prikažem kako na preprosti način ustvariti čudovito ogrlico. Poleg tega, da je enostavna pa sem se znebila tudi odpadne mase, ki mi je ostala po izdelavi drugih izdelkov. Za začetek pripravimo odpadno maso, ki je ne potrebujemo.

  • Nato jo vstavimo v ekstruder za oblikovanje mas. Izberemo si debelino nastavka in pričnemo s stiskanjem. Barve se v ekstruderju med seboj zmešajo, zato ne bodite presenečeni, če barve ne bodo niti podobne tistim, ki ste jih sprva pripravili. Nato "kačice" oblikujemo v spiralo.
 
  • S pomočjo modelčkov za oblikovanje (lahko tudi nastavke za oblikovanje piškotov) obrežemo delček spirale, da jih bomo skozi cel postopek izdelave združevali v čudovito obliko za ogrlico. Spirale lahko dodajamo kakorkoli in kamorkoli. Pazimo le, da ima vse skupaj smiselno obliko.
    Pred peko pa moramo še oblikovati zadnji del. Če tega ne bi storili, bi lahko polžki "razpadli". Razvaljamo tanek kos mase in z njo oblikujemo zadnji del obeska. Vse skupaj je pripravljeno za peko. Sama sem sicer izdelala osnovo za obesek in prstan. Lahko seveda oblikujete kar želite, od uhanov do okrasa za lasni obroč.
  • Zvrtamo luknjico, na vrvico nanizamo perlice in na prstan prilepimo osnovo za prstan.
  •  


Ni komentarjev:

Objavite komentar